ΠΑΝΗΓΥΡΙ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Δεκαπενταύγουστο είναι η γιορτή του χωρίου μας και με αυτό το τρόπο συνεχίζουμε το έθιμο που κρατάει για περισσότερο απο 100 χρόνια ,όπου κάθε δεαπενταυγουστό τα μαγαζία του χωρίου μας έφερναν ορχηστρές δημοτικής μουσικής. Τα τελευταία χρόνια την υποχρέωση αυτή αναλαμβάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος ώστε να παραμείνιε το έθιμο ζωντανό και να γίνει εφαλτήριο για το αντάμωμα των απανταχού Παλαιοχωριτών στο χωρίο μας. Τα τεελευταία χρόνια η διοργάνωση τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Αμφικλείας Ελάτειας.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Ο πολιτιστικός σύλλογος διοργανώνει κάθε χρόνο Λαϊκη και Ρεμπέτικη βραδία, τη Κυριακή του Πάσχα. Γίνεται τα τελευταία 5 χρόνια και έχει γίνει έθιμο στη συνείδηση των συγχωριανών μας .

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΤΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Το έθιμο των κούλουμων γιορτάζεται έδω αι πολλά χρόνια. Τη Καθαρά Δευτέρα το πρωί προσφέρεται δωρεάν φασολάδα, χαλβάς και άλλα νηστίσιμα εδέσματα στη πλατεία του χωριού. Υπάρχει ιδιαίτερα γιορτινή διάθεση και τιμούμε την έναρξη της περιόδου της νηστείας. Για πολλά χρόνια την διοργάνωση της εκδήλώσης την έιχε ο Συλλόγος Γυναικών Παλαιοχωρίου,με την αδρανεία του συλλόγου ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Παλαιοχωριτών αναλάμβάνει τη συνέχεια του εθίμου, με τη βοήθεια του Δήμου Αμφικλείας Ελάτειας.

ΑΝΑΜΑ ΦΩΤΙΑΣ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Εθίμο επι Τουρκοκρατίας ητάν το άναμμα μεγάλων φωτιών απο υψώματα ώστε να επικοινωνούν τα χωριά ματαξύ τους. Το έθιμό διατηρήθηκε αναλίωτο για πολλά χρόνια και κάθε γειτονία άναβε φωτία για να τιμήσουν την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Τα τελεευταία χρόνια το έθιμο ατόνησε, όμως τη περσινή χρονιά η νεολαία του χώριου προαπάθησε και κατφέρε να αναωιώση το εκπληκτικό αυτό έθιμο και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με φαί και ποτό.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ "ΛΙΜΝΗ ΝΕΥΡΟΠΟΛΗ"

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Stop dreaming! Earn on Spin Samurai Casino for everything you dreamed of.